Behangplaksel (12)

Filters

Omschrijving van behangplaksel

Behangplaksel is er voor allerlei soorten behang, van papier tot glasvezelbehang en vinyl. Daarnaast is er behangplaksel in kant en klare vorm of als poeder dat opgelost in water tot hetzelfde product leidt. Bij behang van papier en vinyl kan je kiezen voor behangplaksel dat geschikt is voor normaal tot zwaar behang. Deze aanduiding is altijd te vinden op de verpakking. Met deze soort behangplaksel moet het behang zelf worden ingesmeerd voor het op de wand wordt aangebracht. Behangplaksel voor vliesbehang of glasweefselbehang kan direct op de muur worden aangebracht waarna het behang kan worden aangebracht. 

​Verwerking en aanmaak van behangplaksel

​Kijk op de verpakking van het behangplaksel in welke verhouding deze met water moet worden aangemaakt. Doe de juiste hoeveelheid water in een emmer en voeg al roerend het behangplaksel toe. Als dit beheerst gebeurt dan vormen zich geen klonters in de lijm. Als er toch klonters vormen blijf dan rustig doorroeren. Laat even staan en roer dan opnieuw en de klonters verdwijnen vanzelf. Blijft het behangplaksel te dik voeg dan een beetje water toe, roer door en herhaal tot het behangplaksel de juiste dikte heeft. Vaak wordt het beste resultaat bereikt als de lijm een dag tevoren wordt aangemaakt.

Het insmeren met behangplaksel

Behangbanen zijn gemakkeljk te verplaatsen als de einden van de banen tegen elkaar worden geplakt door de hoeken om te vouwen. Het behangplaksel droogt dan niet zo snel op. Begin met het smeren van het behangplaksel aan het boveneind van de baan, en doe dit rustig zodat het behangplaksel goed verdeelt wordt over de baan en er geen droge plekken overblijven.
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »