Montagekit (6)

Filters

Montagekit, je vindt het hier.

Wat deze soort kit precies zit, is al een beetje verstopt in de naam: montage. Met dit type product kunt je  materialen op ondergronden monteren. Eenvoudig gezegd, montagekit is lijm in een koker.

Het materiaal van deze kit is totaal anders dan van de kit die je vind in het totale assortiment kit in onze webshop. Het is niet ontwikkeld om iets mee af te dichten. Met een beetje kunst en vliegwerk zal dat best lukken, maar het is er niet voor bedoeld.

Het grote voordeel van montagekit ten opzicht van reguliere lijmproducten is dat deze lijmkit ook oneffenheden opvult. Stel dat je ondergrond niet volledig glad is, en je wilt er, noem maar wat, een plint tegen aan plakken, dan zorgt deze kit om mee te lijmen ervoor dat de hechting goed wordt verdeelt waardoor het toch een sterke verbinding maakt.

Bison Montagekit, de bekendste!

Waarschijnlijk kennen we de Bison montagekit allemaal wel vanuit de bouwmarkt. Al jaar en dag bekend en waarschijnlijk ook om die reden een van de meest verkochte soorten lijmkit.

Er zijn een aantal verschillen in de soorten montagekit van Bison. Op iedere productpagina vind je wat de voor- en nadelen zijn. Daarnaast een beschrijving hoe je het beste te werk kunt gaan. Als er een productvideo beschikbaar is, kun je die direct bekijken. En ook vindt je bijpassende hulpmiddelen, of eventueel alternatieve producten van Bison of van andere merken.

Het plakken van materialen onder spanning met lijmkit.

We nemen in dit voorbeeld weer even het plakken van plinten. Soms is een plint niet helemaal recht, of de ondergrond niet vlak is. Dat is best vervelend, want je wilt dat de plint helemaal strak op de muur komt.

Om dit goed te doen pas je de vast-los-vast methode toe.

De vast-los-vast methode bij lijmkit werkt als volgt. Breng de montagekit aan op de muur. Druk deze stevig aan, zodat je voelt dat de kit goed verdeelt. Trek deze vervolgens los. Laat de plint 5 minuten liggen. Druk deze vervolgens weer tegen de muur. Als u deze weer stevig aandrukt zal de plint gegarandeerd heel goed vast blijven zitten!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »