Impregneermiddel

Omschrijving van impregneermiddel

​Impregneermiddel wordt gebruikt om een ondergrond bijvoorbeeld metselwerk te verzadigen met een vloeistof om waterafstotend te maken en zodanig dat er geen vocht (water) meer bij kan. Belangrijk is dat er een goed impregneermiddel wordt gebruikt waarbij  de buitenmuur nog wel kan blijven ademen. De voordelen van het gebruikmaken van een impregneermiddele is dat er geen vochtdoorslag kan plaatsvinden. De buitenmuur blijft droog en dat voorkomt weer vorstschade. Daarbij blijft een buitenmuur van metselwerk, pleisterwerk, stucwerk of beton langer schoon en daardoor mooier.

​Impregneermiddel toepassen kan verstandig zijn

​Het impregneren behoeft geen kostbare zaak te zijn en in veel gevallen zelf uit te voeren. Er zijn overigens ook gespecialiseerde bedrijven in het impregneren van muren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van impregneervloeistof, soms ook van impregneercreme. Probeer gebruik te maken van een impregneermiddel op waterbasis of siliconenbasis omdat deze typen redelijk milieuvriendelijk zijn.

​Impregneermiddel toepassen op hout

​Vaak wordt tuin hout af-fabriek onder druk geimpregneerd in een grote ketel. Hierbij wordt alle lucht uit de ketel getrokken waarna de ketel gevuld wordt met impregneermiddel bij een druk van 9,5 bar. Het impregneermiddel wordt in het hout geperst tot het geheel verzadigd is met impregneermiddel. Hout kan ook handmatig worden behandeld met impregneermiddel door middel van kwast of roller. Het impregneermiddel zal hierbij echter niet zo diep in het hout dringen en niet zorgen voor volledige verzadiging. Impraline Pre-Active van Hermadix is geen eindafwerking. Na behandeling dient er een afwerklaag bijvoorbeeld beits te worden opgezet.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x