Coatright Aqua 2K Vloercoating

coatright Aqua 2K Vloercoating

 • coatright Aqua 2K Vloercoating
v.a. € 51,95

Bezorging binnen 2 - 3 werkdagen

Kleur toevoegen

Uw kleur:
Kies een andere kleur
v.a. € 51,95
 • Gratis verzending

  vanaf €50,-
 • Voor 21:00 besteld

  , morgen in huis
 • Achteraf betalen
 • Lid van Thuiswinkel.org 
 • Thuisbezorgd of afhaallocatie 
 

Coatright Aqua 2K Vloercoating

COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating is een hoogwaardige watergedragen 2K industriële vloercoating op basis van speciale polyurethane bindmiddelen. Aqua 2K Vloercoating wordt toegepast daar waar een duurzame, zijdeglanzende slijtvaste wand- en/of vloerafwerking vereist is. Geschikt voor applicatie met de kwast, verfroller en spuitapplicatie.

Plus- en minpunten van de Coatright Aqua 2K Vloercoating

Hoge dekkracht Zeer gemakkelijk verwerkbaar Zeer slijtvast Watergedragen 2 komponenten

Extra Downloads

Stel uw vraag!

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Goed om te weten...!

Ook in ruimtes met hogere vochtbelasting (niet continue) Kan ook op oude verflagen toegepast worden Oppervlak moet schoon, droog en intact zijn Ondergrond vetvrij maken 2 componenten producten hebben na menging een beperkte verwerkingstijd, houd daar rekening mee Zorg voor voldoende ventilatie, voor een snelle droging
Aanvullende Informatie
Merk Coatright
Basis Waterbasis
Type verf Vloercoating
Toepassing Binnen
Ondergrond Beton, Tegels
Glansgraad Zijdeglans
Verbruik 5m2/ltr
Overschilderbaar na 2uur
Speciale kenmerken Bestand tegen chemicalien, Bestand tegen desinfectiemiddelen, Kras- en slijtvast, Goede hechting, Gemakkelijk verwerkbaar, Zeer snelle droging, Wasbaar, Vuilafstotend, Waterafstotend
EAN code 8718564230093
Omschrijving

Omschrijving COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating

COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating is een hoogwaardige watergedragen 2K industriële vloercoating op basis van speciale polyurethane bindmiddelen. Aqua 2K Vloercoating wordt toegepast daar waar een duurzame, zijdeglanzende slijtvaste wand- en/of vloerafwerking vereist is. Geschikt voor applicatie met de kwast, verfroller en spuitapplicatie.

Eigenschappen COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating

COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating kenmerkt zich door een zeer hoge dekkracht en de uiterst eenvoudige verwerking met de kwast of verfroller. Na droging ontstaat een vloerafwerking met een bijzonder hoge slijtvastheid welke bestand is tegen een intensieve gebruiksbelasting. COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating is kleurecht, goed reinigbaar en bestand tegen vele chemicaliën.
COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating bevat vrijwel geen van oplosmiddelen, is leverbaar in elke kleur en is altijd lood- en chromaat vrij. Voldoet aan VOS richtlijn 2010 (2004/42/EG).

Toepassing  COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating

Als vloer- en wandafwerking (slijtlaag) op vele ondergronden beton, asfalt, zandcement, oude verflagen, etc., zoals: magazijnen, garages, horeca, winkelpanden, openbare gelegenheden, hotels, de zorgsector, industriële productie/constructiebedrijven, onderwijsinstellingen, materieeldiensten, kantoorpanden, gangen, liften en kantines. Ook te gebruiken in sanitairruimtes en veel andere plaatsen met een hogere (mits niet continue) vochtbelasting.

Technische gegevens (voor aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)

 • Afwerking : zijdeglans Vaste stof gehalte : 66% gew./ 50% vol.
 • Glansgraad : ca. 40-50% VOS-gehalte : ca. 69 g/l
 • Kleur : kleuren vlgs COATRIGHT KMM Applicatie (tijdens applicatie & droging):
 • Soortelijk gewicht : 1.41 kg/l minimale temperatuur : +10°C
 • Rendement (theoretisch) : 5 m2/ltr (DFT 80μm) max rel. vochtigheid : 70 %
 • Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) Viscositeit : visceus

Voorbehandeling: Het oppervlak moet volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. Oude en intacte verflagen eerst goed schuren. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat. Toevoeging kleurpasta: 20% in volume (COATRIGHT® Kleurmengsysteem) Mengverhouding verharder : 6:1 in volume (basislak:verharder) Na toevoegen van de verharder minimaal 3 minuten intensief mechanisch roeren (voorkom luchtinslag). Vervolgens pas afdunnen naar verwerkingsviscositeit. 

Potlife: Bij 15°C 4 uur, bij 20°C 3 uur en bij 25°C 2 uur
Let op! Bij COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating is het einde van de potlife NIET zichtbaar. Ondanks
het feit dat het product niet zichtbaar indikt dient u het aangemaakt product beslist niet meer te
gebruiken zodra de potlife is overschreden. De aangegeven potlife tijden strikt aanhouden!

Applicatie instructies  COATRIGHT Aqua 2K Vloercoating​


Verdunning : leidingwater
Aanbevolen laagdikte : minimaal 150 μm nat / maximaal 70 μm droog
Schoonmaken gereedschap : onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua reiniger. Hierna nogmaals zorgvuldig spoelen met schoon leidingwater.
Droging (bij 20°C, RV 65 %, DFT 40μm) : stofdroog ca. 1 uur, hanteerbaar na ca. 2 uur, uitgehard na 7 dagen

Ondergrond
Een nieuwe beton- of cementdekvloer dient minimaal een maand uit te harden zodat de alkaliteit van de vloer op het juiste niveau komt. Het vochtpercentage van de ondergrond mag niet hoger zijn dan 4%, de minimum temperatuur 12°C. De ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn. Losliggende delen verwijderen en indien nodig repareren. Wanneer de ondergrond oneffenheden vertoont, loszittende delen, resten van lijm of verf bevat, of de vloer nog een cementsluier bevat, dan adviseren wij deze aan te stralen (of grondig machinaal schuren met bijv. een diamantslijp- of betonschuurmachine) en daarna stofvrij maken. Voor het ontvetten van de vloer adviseren wij een amoniak-oplossing of een ander geschikt reinigingsmiddel. Het gebruik van oplosmiddelen raden wij af aangezien deze het vet wel oplossen
maar niet altijd goed verwijderen. Olie-, smeer- en vetplekken dienen grondig verwijderd te worden, bijvoorbeeld m.b.v absorptiemiddelen en/of vetafbrekende middelen (stoomcleanen) en de vloer grondig na te spoelen met schoon water.
Algen, mos en schimmels verwijderen met de daarvoor geëigende middelen. Bij zeer ernstige vervuiling kan het noodzakelijk zijn de toplaag te stralen of mechanisch te verwijderen en indien noodzakelijk te repareren. Monolithisch afgewerkte vloeren en gevlinderde (gladde) vloeren moet u altijd aanstralen (!) Eventueel aanwezige dilatatievoegen mogen niet worden weggewerkt maar moeten hun functie behouden. In geval van een reeds aanwezige oude intacte verflaag dient u de ondergrond goed op te ruwen (mat slijpen) voordat u een nieuwe verflaag kunt aanbrengen.

​Systeemopbouw (nieuwe, onbehandelde vloer)
► 1e laag - COATRIGHT® Aqua 2K Epoxy Primer, min. droge laagdikte 100μm
► 2e laag - COATRIGHT® Aqua 2K Vloercoating, ca. 5% verdund, min. droge laagdikte 70μm
► 3e laag - COATRIGHT® Aqua 2K Vloercoating, onverdund, min. droge laagdikte 70 μm
Droging
De droging van Aqua 2K Vloercoating is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden voor verwerking en droging worden verkregen bij ca. 18°C tot 23°C tot (objecttemperatuur tussen 12°C en 25°C), een luchtvochtigheid van 45 tot 65%.
Opslag
De opslag van dit product moet vorstvrij geschieden. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de
kwaliteit. Veiligheidshalve moet een min. temperatuur van 5°C en max. temperatuur van 40°C worden gehanteerd.
(*) Waarschuwing c.q. voorbehoud - Gezien de diversiteit aan beschikbare materiaalsamenstellingen, die afhankelijk van
de gestelde eisen aan het materiaal op de markt worden gebracht, is een eenduidig (systeem)advies helaas niet mogelijk.
Derhalve adviseren wij u ten alle tijden een proef te zetten wanneer u geen ervaring heeft met de ondergrond.


COATRIGHT® Aqua 2K Vloercoating bestelt u eenvoudig bij Decoprof.nl

Video
Er is nog geen video beschikbaar over dit product
Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Wat is uw ervaring met dit product?: Coatright Aqua 2K Vloercoating

Wat vindt u van dit product? *

 
1 1 ster
2 2 sterren
3 3 sterren
4 4 sterren
5 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
 
 

Bekijk ook deze producten

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Gratis Retourneren
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x