Terug

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Achteraf Betalen

Onbehandeld hout buiten een nieuwe verflaag geven

  • 18 / 10 / 2019 0
Onbehandeld hout buiten een nieuwe verflaag geven

U heeft nieuw hout buitenshuis en dat wilt u voorzien van een verflaag? Dan leest u in dit artikel over onbehandeld hout buiten er alles over. In een paar eenvoudige stappen leggen we u uit hoe u het beste aan de slag kunt gaan. welke producten u gebruikt en hoe u tot wel 10 jaar onderhoudsarm kunt blijven.

U heeft nieuw hout buitenshuis en dat wilt u voorzien van een verflaag? Dan leest u in dit artikel over onbehandeld hout buiten er alles over. In een paar eenvoudige stappen leggen we u uit hoe u het beste aan de slag kunt gaan. welke producten u gebruikt en hoe u tot wel 10 jaar onderhoudsarm kunt blijven.

De voorbehandeling bij onbehandeld hout buiten

Onbehandeld hout dat 4 tot 6 weken buiten heeft gelegen moet u eerst goed reinigen. Door vervuiling in de lucht, door regen of zon kan het hout al een beetje aangetast zijn. U kunt dit reinigen met een eenvoudig reinigingsmiddel zoals st. Marc. Nog beter is een speciaal hiervoor ontwikkeld reinigingsmiddel van Jotun te kiezen. In dit geval Jotun Huskvask reiniger.

stap 1 onbehandeld hout reinigen met een reigingsmiddel

(Laat u niet afleiden door de mooie Scandinavische productnamen, het zijn topproducten om onbehandeld hout buiten te reinigen!)

Het is een effectief reinigingsmiddel om bestaand schilderwerk jaarlijks te reinigen. En daarnaast uitstekend geschikt om uw nieuwe hout voor de eerste keer goed te reinigen.

Jotun Huskvak wordt verdund met water in een verhouding van 1:20. Altijd aanbrengen op een droog oppervlak. Wachten voor 3-5 minuten voordat het product in werking treed. Zeer vervuilde oppervlakken mogelijk extra borstelen tijdens de toepassing of een herhaalde behandeling toepassen. Op verticale oppervlakken het middel toepassen van onderen
naar boven. Spoel grondig met water, van boven en naar beneden. Meer informatie leest u op de productpagina van dit product.

Grondlaag op onbehandeld hout aanbrengen.

Het beste is om kort na het schoonmaken een eerste grondlaag aan te brengen. Wacht u langer dan 4 weken dan dient u bovenstaande stap opnieuw uit te voeren.

Voor lakverf kunt u kiezen om een normale grondverf op terpentinebasis te kiezen. Voor buiten is een systeem met verf op terpentinebasis nog altijd beter dan watergedragen verf. Deze producten gebruikt bij u voorkeur binnen.

Als u gaat beitsen dan is een ander product aan te bevelen. U kunt kiezen voor een impregneerbeits van bijvoorbeeld Sikkens of Sigma. Ook hebben wij in ons assortiment een zeer geschikte primer van Jotun, de Jotun Visir Primer.

stap 2 een grondlaag aanbrengen op onbehandeld hout buiten

Voor zowel de normale grondverf als een impregneerbeits is het belangrijk dat u twee lagen aanbrengt. Kopse kanten van hout goed verzadigen en 3 keer behandelen.

Heeft u geveldelen waarvan de achterzijde straks niet meer zichtbaar zijn? Ook deze behandelen. Er kan namelijk altijd vocht tussen komen en het hout via de achterzijde alsnog aantasten.

Afwerklaag op onbehandeld hout buiten in twee lagen bij nieuw hout.

Als u gaat voor duurzaamheid, en uiteindelijk tot 10 jaar onderhoudsarm wilt blijven, dan is het aanbrengen van twee verflagen, of beitslagen noodzakelijk. Onbehandeld hout buiten blijvend beschermen en voor jaren klaar zijn is zeker mogelijk. Of u nu in een bosrijk gebied woont, langs de kust of midden in de stad. Iedere weer conditie is weer anders, maar met voldoende laagdikte is het zeker mogelijk

stap 3 aan afwerklaag aanbrengen op het onbehandelde hout dat is voorzien van een grondlaag

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Decoprof.nl 9.1 / 10 - 1654 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »