Tuinbeits

Stel een Aflopende Directie in

1-18 van 28

Omschrijving van tuinbeits

Tuinbeits is een zeer goed vochtregulerend product. Dat wil zeggen dat vochtigheid die in het hout aanwezig is gemakkelijk kan ontsnappen zonder dat de beitslaag die het hout beschermd gaat bladderen. Daarom is tuinbeits voor blokhut of schutting een ideaal product omdat deze houten ondergronden die iets vochtiger dan normaal kunnen zijn.

Vanzelfsprekend dat we dan ook denken aan tuinhout, tuinmeubels en tal van houten voorwerpen aan en rond het huis. Tuin beits dringt diep in het hout door en daardoor is het met deze beits voor buiten niet nodig om een grondlaag aan te brengen. Deze beits impregeneert het hout en voorziet het van een kleine beschermlaag.

Toepassing van tuinbeits

Tuinbeits is te gebruiken omdat je het hout wilt beschermen tegen weersinvloeden.

Maar het kan natuurlijk ook worden gebruikt om hout mooier te maken. Licht hout kan daarmee donkerder en een oudere look krijgen. Een verweerde look, net wat bij uw smaak past. Er zijn heel veel verschillende soorten buiten beits op kleur verkrijgbaar. Dit is doorgaans een transparante beits waaraan een kleur wordt toegevoegd. Deze beits dekt niet volledig waardoor de houtstructuur goed zichtbaar blijft.

Door middel van transparante tuinbeitsen kunnen de nerven van hout mooi worden geaccentueerd. Nu zijn er heel veel soorten beits die u buiten kunt gebruiken. Er zijn watergedragen producten die doorgaans binnen wordt gebruikt en beits op terpentinebasis voor buiten zoals deze soort beits. Tuinbeits op terpentinebasis is duurzamer omdat het ook iets beter impregneert.

Verwerking van tuinbeits

De beitsen kunnen worden verwerkt met de kwast, en dan een voor terpentineverf. Liefst en platte kwast omdat dat voor beits gewoon net iets fijner werkt. Grotere oppervlaktes kunnen zelfs met een blokwitter worden behandeld.

Zorg er altijd voor dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ook als er nog geschuurd moet worden is het raadzaam om vooraf te ontvetten zodat er geen vuil en vet in de ondergrond kan komen waardoor de hechting vermindert.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x