Carboleum (2)

Filters

Carboleum

Carboleum, wat is dat precies?

Van oudsher kennen we carboleum als het product om hout te beschermen tegen de weersinvloeden. U kunt hierbij in bijzonder denken aan tuinhekken, schuren, bielzen enzovoorts. Het oude vertrouwde product was volgens overlevering het product dat u nodig hebt om het hout bescherming te bieden. Het nadeel? Ja om het jaar kunt u weer van vooraf aan beginnen, en een nieuwe laag aanbrengen!

De oude variant van dit product werd gewonnen als bijproduct tijdens de gaswinning uit kolen. Vandaar dat u ook wel eens leest over koolteer.

De oorsponkelijke carboleum kan brandwonden veroorzaken en bevat kankerverwekkende stoffen. Mede hierdoor is de verkoop van uit teer gestookte carboleum in Nederland al jaren verboden. Sinds die tijd zijn er veel zogenaamde teer vervangende producten op de markt verschenen. Een van de meest bekende producten is de Hermadix Carbeauleum. Dit product is een prima milieuvriendelijk alternatief voor de oude teer producten.

Toepassing van carboleum.

Carboleum is uitstekend geschikt voor toepassing op ruw hout zoals houten geveldelen uit Larix of Douglashout, maar ook bielzen, schuttingen, hekken, pergola's steigers en schuren zodat deze weer voor jaren beschermd zijn tegen de weersinvloeden. Deze vervanger voor de vroegere koolteer is een beschermend product op basis van kunsthars, olie en kleurvaste pigmenten.

Verwerking van carboleum

Carboleum kan bij alle temperaturen worden verwerkt zonder dat dit leidt tot verbranding van onbeschermde lichaamsdelen.

Het product is veilig voor mens en milieu. U kunt het eenvoudig met de kwast of bokkenpoot aanbrengen. Dit kan ook gewoon over oude lagen. Bij grote oppervlakken kan ook gebruik worden gemaakt van een blokwitter of een verfroller.

Bij gebruik op onbehandeld hout is het aan te bevelen eerst een laag Impraline Pre-Activ. Voor de echte zwarte kleur is Impraline Zwart Teer een goede alternatief.

Dit product is een bijzonder prettig product om mee te werken. Daarnaast haalt u een prima rendement van 10m2 per liter.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »